Prozori i balkonska vrata

Budući da je trenutno na snazi kadrovsko i tehničko restrukturiranje našeg pogona za proizvodnju drvene stolarije, u ovom trenutku nismo u mogućnosti da prihvatimo nove projekte koji se tiču izrade stolarije od drveta.

Drvena stolarija

U tradicionalnom smislu, stolarija je podrazumevala preradu kvalitetnih drvenih elemenata i izradu prozora i vrata koji će krasiti i čuvati porodični dom decenijama. Upravo na takvom pristupu i izradi kvalitetne drvene stolarije se temelji naša priča o uspehu.

Drveni prozori i balkonska vrata pružaju izvestan osećaj topline i elegancije u svakom prostoru. Budući da je drvo materijal koji omogućava različite tipove završne obrade, kao i veliki izbor završnih boja, sigurno je da će se drvena stolarija lako uklopiti u svaki enterijer i način obrade fasade.

U cilju naglašavanja drvene stolarije u sklopu enterijera, projektanti se često odlučuju da joj pridruže i dekorativne enterijerske opšivne kutije, zajedno sa podprozorskim daskama i maskama roletne. Na taj način se sve ivice zidova u okolini prozora savršeno maskiraju i sklapaju u jednu zaokruženu estetsku celinu.

Kada je reč o termičkim karakteristikama, drvo je daleko ispred drugih materijala koji se koriste za izradu stolarije. Takođe, korišćenje završnih boja i lakova visokog kvaliteta omogućava lakoću održavanja i izuzetnu otpornost na uslove spoljašnje sredine.

Posebnu kategoriju u izradi drvene stolarije čine replike starih prozora i balkonskih vrata. Izuzetna lepota izvedenih detalja u kombinaciji sa važnom istorijskom ulogom koju sami objekti nose sa sobom, uvrstile su pojedine zgrade u spomenike kulture uz striktne regulative koje onemogućavaju promenu izgleda fasade i detalja spoljašnje stolarije. Kada se javi potreba za zamenom stolarije u takvim objektima, neophodno je napraviti moderne prozore sa savremenim okovima i staklenim paketima ali tako da se izgled samih prozora ne razlikuje od propisanih regulativa. Naše preduzeće je uspešno rešilo veliki broj takvih zadataka u protekle tri decenije našeg postojanja.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:
  • Lamelirana građa čamovine je najčešći izbor prilikom izrade drvene stolarije. Po potrebi je moguća upotreba lamelirane građe ariša ili hrasta
  • Koeficijent termičke provodljivosti je manji od 1 W/m2K
  • Ugradna dubina je 68mm
  • Veliki izbor završnih boja i načina obrade drveta
  • Savremeni Euro-nut sistem profila
  • Mogućnost korišćenja različitih staklenih paketa do 32mm debljine
  • Korišćenje poliakrilnih premaza za završnu obradu (“vodeni lak”)